FAQ

I vår FAQ-seksjon finner du svar på mange relevante spørsmål.

Lov om pakkereiser

Det vises for øvrig til Lov om Pakkereiser gjeldende fra 1. januar 1996. Expert Reiser tar forbehold om at noen av reglene kan avvike fra denne loven grunnet spesielle betingelser fra våre underleverandører. Her kan du lese reglene for pakkereiseloven hos lovdata.no

Før reisen

Flight Park - Parkering Gardermoen

Mange ønsker i disse dager å ikke bruke offentlig transport. Expert Reiser og Maxpulse har derfor gjort en avtale med Flightpark – som parkerer bilen for deg på Oslo Lufthavn Gardermoen. Som kunde av oss får du nå 10% rabatt på tjenesten. Parkeringen bestilles på Flightpark.no

For å få rabatten må  du vise fram bevis på at du reiser med Balslev og Messereiser Norge AS når du skal hente din bil og betale. Rabatten trekkes dermed av på stedet. Du skal ikke oppgi noe ved bestilling.

Flytoget – The Airport Express train

Vil du bruke kollektivtrafikk, vil vi anbefale at du velger Flytoget. Reisen er rask, effektiv og komfortabel til Oslo Lufthavn Gardermoen. Flytoget går hvert 10. minutt mellom Oslo Lufthavn og flytogterminalen på Oslo S (hvert 20. minutt lørdager og tidlig morgen/sen kveld). Reisen tar 19-22 minutter.

Mellom Oslo Lufthavn og stoppestedene Drammen, Asker, Sandvika og Lillestrøm går Flytoget hvert 20. minutt. Mellom Oslo Lufthavn og Lysaker, Skøyen og Nationaltheatret går Flytoget fire ganger i timen. Mellom Oslo Lufthavn og Stabekk har toget én avgang i timen.

Alle barn under 16 år reiser gratis i følge med en voksen. For mer informasjon se flytoget.no

Visum

Det er den reisendes plikt å undersøke pass og visum-bestemmelser og påse at pass og visum er i orden samt å ha med seg gyldige reisedokumenter. Barn må ha eget pass. Kontakt Visumservice for visumsøknader og informasjon. For utfyllende informasjon om hva som kreves for reise til ditt reisemål anbefaler vi at du sjekker utenriksdepartmentet sine landsider.

Søk innreise til USA – ESTA
Søk innreise til Canada

Reiseråd

Det er viktig at du selv følger med på de reiseråd og innreiserestriksjoner som til en hver tid gjelder for de ulike landene. I tillegg endres norske reiseråd fortløpende. Du er selv ansvarlig for å overholde de regler som innføres. Pass også på at du sjekker din reiseforsikring, da flere land har strengere krav til hva den dekker ved innreise.

Reisende på arrangement

Expert Reiser er ansvarlig for tilrettelegging, arrangement og gjennomføring av turen. Vi har ikke ansvar for uforutsette forsinkelser, mangler og annet som måtte oppstå som vi ikke kan påvirke, for eksempel som følge av vær- og føreforhold, arrangementsmessige forhold, puljeplasseringer på renn og ritt etc. Det er viktig at alle startnummer leveres tilbake til rennledelsen for å unngå etterfakturering av manglende innlevert chip.

Forsikringer

Alle reisende er ansvarlig for å ha gyldig reise- og avbestillingsforsikring.

Navneendringer

Kan gjøres i de fleste tilfeller mot omkostninger som varierer avhengig av arrangement, flyselskap, startnummer (med forbehold om renn/rittledelsens aksept).

Tilslutningsbilletter

Viktig informasjon vedrørende tilslutningsbilletter: Vi anbefaler alle våre kunder å bestille fleksible tilslutningsbilletter. De billigste billettene kan ikke endres eller avbestilles uten kostnad. Endring må gjøres i god tid før avreise og de må gjøres samme sted som billetten er kjøpt. Expert Reiser står ikke ansvarlig for endrings kostnader ved forsinkelse, endringer eller kansellering av fly.

Reisedokumenter

Kunden plikter å sjekke at navn, datoer, hotell og øvrig informasjon er i overensstemmelse med bestillingen.

USA Travel Authorization (ESTA skjema)

Alle norske statsborgere som skal reise til USA må fylle ut elektronisk registreringsskjema kalt ESTA (Electronic System for Travel Authorization) senest 72 timer før avreise. På denne siden kan du finne skjemaet: ESTA SKJEMA USA

Visum regler og informasjon

For opplysninger om det er nødvendig med visum dit du skal reise se landsider.no