Svalbard

Svalbard, årets tøffeste julebord.

Julebord på Svalbard kan gjøres til en totalopplevelse langt utover selve julebordet med natur opplevelser, god mat, drikke, venner og kolleger.

Utforsk den ville arktiske naturen med beltevogn, hundeslede eller på nordlyssafari og nyt kortreist mat og langreist vin. Kos dere med skikkelig julestemning og et julebord helt utenom det vanlige på Svalbard – midt i den Arktiske villmarken. Innekos kombinert med eksotiske utflukter gjør dette til en opplevelse for livet!

Julen er for mange den tiden man reiser hjem, og det er akkurat som hjemme vi vil at dere skal føle dere. Opplev Norge på sitt beste med fantastiske kolleger i unike omgivelser. Dette blir mest sannsynlig det julebordet alle vil huske!

Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge.

Svalbard har fått merket for Bærekraftig reisemål, et kvalitetsmerke for destinasjoner som jobber systematisk for å redusere reiselivets negative påvirkning på lokalsamfunnet.

Øygruppen er blant de nordligste landområdene i verden, og fordi den er så avsides, har området vært lite påvirket av mennesker. Det aller meste er fortsatt uberørt natur uten veier og andre inngrep.  Landskapet preges av forvitrede fjelltopper ikledd blågrønne isbretunger som stuper rett ned i ishavet og 2/3 er dekket av is. Dette til tross, er det et rikt dyreliv og en unik fauna som preger øyriket. Her finnes over 160 plantearter, et 100-talls gjeste-fuglearter, samt isbjørn, hvalross, rein, sel, polarrev og den vesle polartorsken.

Øygruppen består av en rekke store og små øyer, og de største er Spitsbergen, Nordaustlandet, Edgeøya, Barentsøya og Prins Karls Forland.  Den største av dem er Spitsbergen hvor også all fast bosetning og menneskelig aktivitet er lokalisert.

Longyearbyen er øygruppens administrative senter og her finner du et aktivt kulturliv med konserter, forestillinger, festivaler og utstillinger. Smak arktisk matkultur som sel, hval, reinsdyr, rype og røye hos en rekke restauranter, med langt høyere standard enn du muligens forventer av et lite samfunn. Svalbard har også sitt eget lokale ølbryggeri.

Utfordre deg selv på ekspedisjon i Svalbards uberørte villmark, eller kos deg i den lille metropolen Longyearbyen, med et rikt tilbud av kultur, mat og shopping.

Julebord på Svalbard med Balslev

Tips fra vår Svalbard ekspert:

 1. Svalbard Bryggeri
  Her kan du få en omvisning og høre hvordan Svalbard Bryggeri ble en realitet, hvordan tidligere gruvearbeider og flyger Robert Johansen fikk ideen til et eget bryggeri på Svalbard og hva det skulle kreve av tålmodighet for å kunne realiseres.

 2. Nordlysvinteren på Svalbard strekker seg fra oktober til februar, men det sies også at du kan være heldig helt frem til midten av mars. På Svalbard er nordlyset helt spesielt, når det dukker opp, og du kan oppleve det både natt og dag i mørketiden.
Siv Anne Balslev
Prosjektleder
Hoteller på Svalbard
 • Julebor på Svalbard med Balslev - Firmaturer
  Foto: Jens Henrik Nybo Visitnorway.Com
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
  Foto: Håkon Daae Brensholm – Visit Svalbard
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
  Foto: Ph. Luca Bracali - Visit Norway
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
  Foto: Foap Visitnorway.Com
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
  Foto: Håkon Daae Brensholm – Visit Svalbard 1
 • Julebord på Svalbard med Balslev - Firmatur
Kjekt å vite
Aktiviteter